در این گزارش خاطرهای تکان دهنده از سریال «امام علی (ع)» از زبان مرحوم کریم اکبری مبارکه بخوانید.
به گزارش آیفیلم، کریم اکبریمبارکه بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون درباره چگونگی ایفای نقش ابن ملجم مرادی در سریال "امام علی(ع)" گفت: پیش از تولید روزی داود میرباقری مرا دید و گفت کریم ریشهایت را نزن که برای بازی در یک نقش تو را با همین چهره میخواهم. من آن زمان سر صحنه فیلمبرداری "مسافران مهتاب" بیضایی بودم و وقتی کار تمام شد تا شش ماه ریش خود را اصلاح نکرده بودم و بسیار زیاد شده بود. روزی در اداره تئاتر لیستی از اسامی بازیگران نوشته شده بود و برای سریال "امام علی(ع)" دعوت شده بودند. با خود گفتم پس سریال میرباقری عوض شده است چون به دلیل چشمان آبی برای سریالی عربی مناسب نیستم.
این بازیگر درباره بازی در نقش ابن ملجم اظهار کرد: یک ماه از این فراخوان گذشت که روزی اسمم را روی تابلو اعلانات اداره تئاتر دیدم. به دفترش رفتم و میرباقری گفت اولین شخص که به او گفتم تو بودی آنوقت الان باید بیایی؟ سپس کتابهایی را به من معرفی کرد. هفت جلد کتاب را خواندم و سپس میرباقری گفت نقش ابن ملجم را باید بازی کنی.
وی با اشاره به حساسیت نقش ابن ملجم افزود: من باید نقش فردی شقی را در تاریخ اسلام بازی میکردم تا مظلومیت حضرت علی(ع) را نشان دهم بنابراین با گوش دادن به سخنان کارگردان سعی میکردم به شخصیت ابن ملجم مرادی برسم. در اجرای یک تعزیه اگر مخالف خوان نباشد تعزیه اجرا نمیشود بنابراین اگر قرار باشد همه افراد موافق خوان باشند نمیشود تعزیه اجرا کرد. سهم من در سریال "امام علی (ع)" بازی در نقش ابن ملجم مرادی بود.
کریم اکبری مبارکه بازیگر نقش ابن ملجم خاطرهای از شوخی میرباقری نقل کرده است: فیلمبرداری این سریال و قسمت ضربت خوردن امام علی (ع) در ماه رمضان بود و من در خانه قطام بودم که آقای میرباقری به من گفت: "کریم میخواهم ضربت خوردن را برای شب نوزدهم بگذارم تا در آن حس قرار بگیری!" گفتم: "به قرآن اگر در آن شب بتوانم بازی کنم، دیوانه میشوم." گفت: "شوخی کردم." و خندید و رفت. فیلمبرداری فاصلهای که من حمله میکنم تا جایی که ضربه میزنم دو ماه طول کشید.
این بازیگر حضرت علی (ع) و نام آن حضرت را رمز ماندگاری سریال "امام علی (ع)" دانست و خاطرنشان کرد: تلاش بازیگران در مرحله بعد قرار دارد چه بسا بازیگران زیادی در آثار دیگر با تلاش بسیاری بازی میکنند اما آن اثر دیده نشده است. در سوی دیگر آثاری تاریخی مذهبی نیز مثل "مختارنامه" وجود دارد که تمام شخصیتها دیده می شوند.
ص گ