سکانس قربانی کردن حضرت اسماعیل (ع) در فیلم سینمایی «ابراهیم خلیلالله» ساخته محمدرضا ورزی را در ویدیوی این گزارش ببینید.
به گزارش آیفیلم، عید قربان، عید خودسازی و مبازره با تمایلات نفسانی دنیوی است؛ و نشانهای بزرگ برای سرمشق گرفتن از حضرت ابراهیم و اسماعیل و پیمودن مسیر تقرّب خداوند متعال است؛ روزی که ابراهیم میان عشق و اطاعت مسیر تقرب را برگزید.
حضرت ابراهیم (ع) فراز و نشیبهای سختی را پشت سر گذاشت، و در همه جا و همه وقت، تسلیم فرمان خدا بود و در راه او حرکت میکرد، همه رنجها را در راه خدا تحمل کرد و در تمام آزمایشهای الهی قبول شد، و شایستگی خود را به اثبات رساند.
ابراهیم در زندگی، اسماعیل را خیلی دوست داشت، چرا که اسماعیل ثمره عمرش و پاداش یک قرن رنج و سختیهایش بود. اما خداوند خواست ابراهیم را در مورد اسماعیل نیز امتحان کند، امتحانی که بزرگترین و نیرومندترین انسانها را از پای در میآورد، و آن این بود که ابراهیم با دست خود کارد بر حلقوم اسماعیل بگذارد و او را در راه خدا قربان کند گرچه اجرای این فرمان، بسیار سخت است اما برای ابراهیم که قهرمان تسلیم در برابر فرمان خدا است آسان است.
اما قصه ابراهیم و اسماعیل، قصه کشتن و خونریزی نیست بلکه قصه ایثار و استقامت و فداکاری و تسلیم حق بودن است، تا ابراهیمیان تاریخ بدانند که باید این چنین به سوی خدا رفت، از همه چیز برید و سر به آستان الله نهاد.
عید قربان و داستان پند آموز حضرت ابراهیم و قربانی اسماعیل به ما می آموزد که، هر روز که انسان بتواند بین غرائز متعدد نفسانی خود و وظایف الهی یعنی بین حق و باطل و حتی بین دو حق، حقترین و احسن را انتخاب کند آن روز عید است و عید قربان عیدی است که بنیان گذارش حضرت ابرهیم (علیه السلام) است، زیرا ابراهیم بین غریزه یعنی عشق به فرزندی که پس از سالها و با تضرع از خداوند هدیه گرفته بود و وظیفهای که خداوند بر روی دوش او گذاشته بود که باید فرزندت را قربانی کنی، وظیفه را انتخاب کرد، به همین خاطر این روز، روز عید بوده و هر روزی که ما بتوانیم در آن روز گناه انجام ندهیم و وظیفه خود را بر غرائز خود سیطره دهیم عید محسوب میشود.
ابراهیم خلیلالله فیلمی به کارگردانی و نویسندگی محمدرضا ورزی ساختهٔ سال ۱۳۸۴ است. این فیلم دوران به نبوت رسیدن ابراهیم را به نمایش میگذارد. او که در میان کافران بزرگ شده است، آنها را به پرستش خالق خود فرا میخواند. ابراهیم به دلیل شکستن بتها به آتش انداخته شد، اما خدا آتش را بر ابراهیم تبدیل به گلستان نمود و به ابراهیم آسیبی نرسید.
بیشتر بخوانید:
برای ایفای نقش «حضرت اسماعیل(ع)» استخاره کردم/ تخصصم کار تاریخی است
ا ا/ ه خ