سی امین نمایشگاه صنایعدستی با ۴۵۰ غرفه از دست سازههای هنرمندان کشورمان در رشتههای مختلف بومی استانها در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران به کار خود پایان داد.
به گزارش آیفیلم به نقل از خبرگزاری فارس، سیامین نمایشگاه ملی صنایع دستی سوم شهریورماه با حضور علیاصغر مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی، صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی و جمعی از نمایندگان مجلس افتتاح شد.
در این نمایشگاه برای اولینبار بالغ بر ۳۶ مترمربع فضا به بومگردی اختصاص داده شد و خانههای بومگردی با استفاده از صنایع دستی در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفت.
این نمایشگاه فرصت مناسبی برای آشنایی با صنایع دستی استانهای مختلف کشور برای علاقمندان بود اما متأسفانه همزمانی این نمایشگاه با شهر گردشگر و همچنین تقارن با تعطیلات عیدغدیر خم باعث شد که حجم استقبال کمتر از حد انتظار باشد و با تعداد بازدیدکننده کمتری نسبت به سال های قبل به کار خود پایان دهد.
خانم امینی یکی از غرفهداران در این باره میگوید: این نمایشگاه به تعطیلات آخر هفته برخورد کرده و با توجه به سفر تهرانیها به شهرهای مختلف و همچنین گران شدن بلیط پروازها، از شهرهای دیگر به تهران استقبال کمتری را در روزهای پنجشنبه و جمعه شاهد بودیم.
وی در خصوص وضعیت فروش محصولات صنایع دستی میگوید: اکثر تولیدکنندگان از لحاظ تولید وضع مناسبی دارند اما متأسفانه در بحث فروش با مشکل مواجه میشوند.
وی گفت: البته باید این موضوع را مربوط به پایین آمدن توان خرید مردم دانست.
یکی از نکات قابل توجه در این نمایشگاه، استقبال کمرنگ گردشگران خارجی بود در حالی که نمایشگاه ملی صنایع دستی فرصت مناسبی برای معرفی هنر ایرانی به کشورهای محسوب میشود، اما ظاهرا ضعف در تبلیغات باعث شده تا گردشگران خارجی یا اطلاع مناسبی از زمان برگزاری این نمایشگاه نداشته باشند یا تمایلی برای بازدید از خود نشان ندهند.
علی یکی از فروشندگان فیروزه نیشابور است که در گفتوگو با خبرنگار فارس میگوید: کار ما باید روی نقره سوار شود که در این صورت ثبات قیمت ندارد و از روزی که نمایشگاه آغاز شده تا امروز نقره ۲ هزار تومان افزایش قیمت داشته است.
وی با بیان اینکه کالاهای خارجی تأثیر منفی بر بازار ایران داشته گفت: متأسفانه این موضوع باعث شده تا سود ما ۵۰ درصد کمتر شود.
این هنرمند با بیان اینکه سنگهای فیروزه چینی و آمریکایی کار ما را کساد کرده است، گفت: متأسفانه از ابتدای نمایشگاه تا امروز ما فروش چندانی نداشتهایم.
حاجی نصرالله یکی از گلیمبافان استان خراسان شمالی است که از وضعیت فروش خود در طی نمایشگاه راضی است و میگوید من طی یک هفته ۵۰ میلیون تومان فروش داشتم.
این پیرمرد ۷۴ ساله که ۵۰ سال از عمر خود را در کار بافت گلیم بوده میگوید: یکی از مشکلات اساسی در این نمایشگاه، نبود جای اسکان مناسب برای غرفه داران شهرستانی است، من یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بابت اجاره غرفه دادهام اما در این مدت بیش از دو میلیون خرج جا و خوراک من شده است. ای کاش یک جایی را برای غرفهداران شهرستانی درنظر میگرفتند و با اعمال تخفیف به ما اجاره میدادند تا در تهران سرگردان نشویم.
یکی از حاشیههای قابل توجه در سیامین نمایشگاه ملی صنایع دستی استقبال بینظیر بازدیدکنندگان از چادرهای عشایری بود که اقدام به فروش غذاها و نان و شیرینیهای سنتی میکردند.
در حاشیه این نمایشگاه، بازدیدکنندگان برای رفع خستگی با حضور در چادرهای عشایری، تجربه لذتبخشی از غذاهای محلی استانهای مختلف کشورمان داشتند.
در اکثر چادرهای برپا شده در سیامین نمایشگاه صنایع دستی، بساط چای زغالی برپا شده و بازدیدکنندگان با استقبال فراوان اقدام به خرید و نوشیدن چای زغالی در دل پایتخت میکنند.
*از طراحی حنا روی دست تا صف های طولانی برای خرید غذاهای محلی
یکی از چادرهای شلوغ و پر استقبال مربوط به بوشهر بود که با طراحی حنا روی دست و پا بازدیدکنندگان زیادی را به سوی خود جلب می کرد.
همچنین چادر استان کردستان با فروش آش دوغ محلی، نان کلاته و نوشیدنی های خنک آنقدر برای مردم جذاب بود که حاضر شده بودند در گرمای ظهر جمعه در صف های طولانی انتظار بکشند تا سفارش خود را دریافت کنند.
یکی از ویژگی های مثبت نمایشگاه های صنایع دستی این است که می توانید کالاهای مدنظر خود را با قیمتی بسیار پایین تر از بازار و با تخفیفات ویژه خریداری کنید.
در سی امین نمایشگاه ملی صنایع دستی اغلب اجناس با ١٥ تا ٥٥ درصد به فروش رسید.
ه خ/ ص گ