پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
4560
-
الف
+

خالق "غزل‌های جنوبی" درگذشت

‌استاد حسن اجتهادی شاعر و نویسنده پیشکسوت روز گذشته به علت عارضه مغزی درگذشت.

‌استاد حسن اجتهادی شاعر و نویسنده پیشکسوت که به خالق "غزل های جنوبی" شهره بود، روز گذشته به علت عارضه مغزی درگذشت.

‌به گزارش آی‌فیلم به نقل از روابط عمومی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، استاد حسن اجتهادی، شاعر و نویسنده پیشکسوت استان صبح امروز به علت عارضه مغزی پس از چندین روز بستری به دیار باقی شتافت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، ضمن تسلیت فقدان این شاعر که از شاخص‌ترین چهره‌های فرهنگی شهرستان کازرون است، گفت: وی پس از سفر به شیراز تأثیرات زیادی در فضای علمیِ انجمن‌های ادبی داشتند.

سهرابی با آروزی مغفرت برای این شاعر و صبر جمیل خانواده‌اش، افزود: استاد اجتهادی علاوه بر تخصص در حوزه شعر و طبع آزمایی در قالب‌های مختلف، در فیلم نامه و نمایشنامه‌نویسی نیز طبع آزموده و آثاری خلق کرده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس از چاپ گزیده اشعار وی تا پایان سال خبر داد.

استاد حسن اجتهادی سوم دی‌ماه ١٣٢٥ در خانواده‌ای اهل علم و ادب در کازرون متولد شده است. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در کازرون و شیراز و تحصیلات دانشگاهی را در رشته زبان و ادبیات فارسی به پایان رسانید. اگرچه غزل‌های حسن اجتهادی از شهرت بیشتری برخوردار است اما او در بیشتر قالب‌ها شعر می‌سراید. قصیده، مثنوی، رباعی و دوبیتی از قالب‌های قدیم است که اجتهادی در آن‌ها طبع‌آزمایی کرده است. شعرهای نیمایی و بی‌وزن او نیز خواندنی و دارای نوآوری و استحکام ذهنی و زبانی است. فعالیت اجتهادی تنها در حوزه شعر خلاصه نمی‌شود. او علاوه بر پ‍‍ژوهش در متون ادبی گذشته و معاصر به نمایشنامه‌نویسی و فیلم‌نامه‌نویسی نیز اشتغال دارد. حسن اجتهادی تا چند سال پیش در خانه‌ای قدیمی و باصفا در میدان بازارچه کازرون کوچه زیر مسجد حاج رضا زندگی می‌کرد و این امکان برای شاعران، نویسندگان و هنرمندان کازرون وجود داشت تا از حضورش بهره‌مند باشند. او در شیراز زندگی می‌کرده است. غزل‌های جنوبی نیز تنها کتابی است که در سال ١٣٨١ از اجتهادی چاپ شده است. اما کتاب‌های در جشن تغزل (بیانیه‌های غزل‌ مدرن معاصر)، اشکال و تصاویر (شامل ابداعات و نوآوری‌هایی در شعر کلاسیک- ترکیب و تلفیق قوالب و اسالیب شعر سنتی و ایجاد فرم‌هایی تازه)، ترانه‌های شبنم و گلبرگ (دوبیتی‌ها و رباعی‌ها)، انسان آفتاب و افق (شعرهای آزاد و نیمایی و سپید)، رهگذر و پل‌های طولانی (قصیده‌ها و مثنوی‌ها)، حقیقت پیروز می‌شود (نمایشنامه)، در شهر دیوارها (فیلم‌نامه‌ها و چند نقد و مقاله در مورد سینما)، اوزان غزلیات حافظ (تقسیم‌بندی بحور غزل‌ها)، تبسم و مهمیز (نوشته‌ها، شعرها و قصه‌هایی به طنز) و ... او آماده چاپ است.

ب س / س م

نظر شما
ارسال نظر