هیات انتخاب نامزدهای چهره سال هنر انقلاب اسلامی، نامزدهای اولیه «چهره سال۱۴۰۳ هنر انقلاب» معرفی کردند.
به گزارش آیفیلم، هیات انتخاب نامزدهای چهره سال هنر انقلاب اسلامی، ۱۵ هنرمند را به عنوان نامزدهای اولیه «چهره سال۱۴۰۳ هنر انقلاب» معرفی کردند.
سید احسان باقری, عکاس: برای خلق مجموعه آثار شاخص صحنهپردازیشده از جمله عکس «وارثین» در روایت مقاومت مردم مظلوم فلسطین.
حسین پارسایی؛ کارگردان تئاتر: برای کارگردانی نمایش میدانی «نبرد رستم و سهراب» با مضامین عمیق ملی-میهنی و خلق یک اثر هنری ممتاز در سپهر تئاتر ایران.
خیراله تقیانی پور؛ کارگردان تئاتر و سینما: برای کارگردانی فیلم سینمایی «قلب رقه» و تلاش برای روایت دراماتیک حضور رزمندگان مدافع حرم در نبرد با گروهکهای تکفیری.
گلستان جعفریان؛ نویسنده: برای انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «پاییز آمد» و ۱۳۵ بار تجدید چاپ این کتاب به واسطه استقبال چشمگیر مخاطبان.
محمد حمزه زاده؛ نویسنده: برای خلق مجموعه کتاب «قصههای دلستان و گلستان» در امتداد سنت قصهپردازی ایرانی و استقبال مخاطبان از این اثر.
محمدرضا دوست محمدی؛ گرافیست: برای خلق پرتره فرماندهان شهید جبهه مقاومت و کنشگری موثر در میدان هنر مقاومت با مشارکت فعال در رویدادهای هنری و مربیگری برای هنرمندان جوان.
وهب رامزی؛ عکاس: برای برگزاری نمایشگاه عکسروایت «کلیدهایی که عمرشان از اسرائیل بیشتر است» و اقبال اهالی هنر به این تجربهی تازهی هنری.
محبوبه سادات رضوی نیا؛ نویسنده: برای نگارش کتاب تحسین شده «عایده» و فتح باب «روایت مقاومت بدون مرز» در ادبیات پایداری.
محمد رسولی؛ شاعر: برای خلق اشعار بهنگام و موثر در هنگامهی نبرد طوفانالاقصی و به میدان آوردنِ شعر در میانهی روزهای مهم جبههی مقاومت.
میلاد عرفان پور؛ شاعر: برای خلق آثار بهنگام و موثر در واکنش به وقایع مهم سال ۱۴۰۳ و میدانداری در عرصه شعر برای رشد و ارتقای کیفیت آثار هنرمندان جوان.
رضا کشاورز حداد؛ کارگردان سینما: برای کارگردانی فیلم «باغ کیانوش» که با بهرهمندی از ظرفیت عظیم «اقتباس»، خاطرات آثار ماندگار سینمای نوجوان را زنده کرد با اقبال نوجوانان همراه شد.
سجاد مهرگان؛ کارگردان تلویزیون: برای کارگردانی سریال تلویزیونی «آقای قاضی» که تجربهای متفاوت برای تلویزیون رقم زد و به پرمخاطبترین سریال سال۱۴۰۳ صداوسیما تبدیل شد.
سیدمحمدرضا میری؛ نقاش و گرافیست: برای خلق تابلوی نقاشی «رویای نصرالله» و مجموعه فعالیتهای موثر در میدان هنرهای تجسمی برای توسعه هنر مقاومت.
محمدحسین نیرومند؛ کارتونیست: برای مجموعه فعالیتهای موثر در خلق آثار هنری ضد صهیونیستی و مربیگری در مسیر رشد هنرمندان جوان.
کارن همایونفر؛ آهنگساز: برای خلق آلبوم «سید الامه» در رثای شهید سیدحسن نصرالله که به یک نغمه ماندگار در تاریخ جبهه مقاومت تبدیل شد.
بر اساس این خبر پس از بررسی کارنامه و عملکرد ۱۵ نامزد چهره سال هنر انقلاب سال ۱۴۰۳، در جلسات تکمیلی هیات انتخاب، نام ۵ نامزد نهایی معرفی و طی نظرخواهی از خبرگان و نخبگان هنر انقلاب، چهره سال هنر انقلاب اسلامی انتخاب و در آیین اختتامیه هفته هنر انقلاب اسلامی معرفی میشود.
پس از شهادت سیدمرتضی آوینی شخصیت برجسته هنری و انقلابی در روز بیستم فروردین سال ۱۳۷۲، با پیشنهاد شاعران، نویسندگان و هنرمندان حوزه هنری به رهبر معظم انقلاب، این روز به عنوان «روز هنر انقلاب اسلامی» نامگذاری شد.
همزمان با ایام سالگرد شهادت آوینی سید شهیدان اهل قلم از سال ۱۳۹۴ به ابتکار حوزه هنری انقلاب اسلامی، مجموعه برنامههای بزرگداشت هفته هنر انقلاب اسلامی ۲۰ تا ۲۷ فروردین ماه در سراسر کشور برگزار شده و در پایان این هفته نیز «چهره سال هنر انقلاب» معرفی میشود.
تاکنون هنرمندان و فعالان فرهنگی و شخصیتی تاثیرگذار؛ مرتضی سرهنگی، مجید مجیدی، سیدمسعود شجاعی طباطبایی، حمید حسام، ابراهیم حاتمیکیا، حسن روحالامین، وحید یامینپور، عبدالحمید قدیریان، محمدمهدی سیار و مسعود نجابتی موفق به کسب عنوان «چهره سال هنر انقلاب اسلامی» شدهاند.
امسال یازدهمین دوره هفته هنر انقلاب اسلامی با عنوان «هنر متعهد به حقیقت» اجرا و طی آن علاوه بر معرفی چهره برتر هنر انقلاب سال، برنامههای مختلف فرهنگی، هنری در سراسر کشور برگزار میشود.
ه خ