پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
5097
-
الف
+

جشنواره تئاتر خیابانی به ایستگاه آخر رسید

جشنواره تئاتر خیابانی مریوان شب گذشته با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.

سیزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان شب گذشته با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد و ۱۰ اثر برگزیده به جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر راه یافتند.

به گزارش آی‌فیلم به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، مراسم اختتامیه سیزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان چهارشنبه ۱۴ شهریورماه در سالن نشاط شهر مریوان و با حضور مدیران فرهنگی هنری، مدیران شهر و استان کردستان و هنرمندان تئاتر و تئاتر خیابانی برگزار شد.

در این مراسم، قطب‌الدین صادقی بیانیه هیئت داوران را خواند و توجه به چند نکته را از هنرمندان تئاتر خیابانی خواست؛ تئاتر خیابانی تئاتری است که به طرف مردم می رود بر عکس تئاترهای صحنه‌ای که مردم آن را انتخاب می کنند. تئاتر خیابانی اقدامی شگفت انگیز است، فرصت نزدیک شدن هنرمندان به مردم را می دهد و باعث می شود که لذت دیدن تئاتر را لمس کنند.

وی ارتباط با مردم را یک اصل اساسی در تئاتر خیابانی معرفی کرد و گفت: دیدیم کارهایی را که بسته در تئاتر ذهنی خودشان اجرا می شدند. فضای باز مملو از پارازیت های صوتی و تصویری است، برای تمرکز گوش و چشم باید شرایط فنی و فردی برای گذشتن از این پارازیت ها را به دست آورد.

این کارگردان تئاتر نقد، نقد اجتماعی و بیان حقایق را از ویژگی های هنر تئاتر خیابانی دانست و تاکید کرد: جوهره این کار نقد و آگاهی است. اگر انتقاد را از تئاتر خیابانی بگیرید یعنی هیچ. باید مسائل را بیان کنید و دنبال راه حل باشید. هنر یعنی خوشبینی ومعرفی راه حل آگاهی بخش.

وی تقلید از رسانه‌های دیگر و تلویزیون  را یکی از عوامل ضربه زننده به تئاتر خیابانی عنوان کرد که باید به شدت از آن پرهیز شود و گفت: حاصل تقلید کشتن خلاقیت در شماست. هیچ راهی ندارید که از ویژگی های تئاتر خیابانی استفاده کنید.

صادقی در پایان تصریح کرد: مسئله کمبود بودجه وجود دارد. این نوع کارها خرج دارد اگر دولت و مسئولان به فکر تقویت این هنر هستند و دنبال یک نشان ملی در سطح جهان هستند باید پول خرج کنند تا بتوانیم از هنر هنرمندان بیشتر بهره ببریم و هم فرصت برابری با مهمانان خارجی را به دست آوریم.

اعلام نتایج و معرفی برترین های جشنواره

در بخش آیینی نمایش داول کشی به کارگردانی مرتضی اسدی مرام از کرمانشاه و دعای آفتاب به کارگردانی علی صادق حسنی از لاهیجان به جشنواره بین المللی تئاتر فجر معرفی شدند.

با رای هیئت داوران در بخش آزاد سیزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی فجر  نمایش های صعود به ارتفاعات بالا به کارگردانی غنچه شکوهیان از آمل، سال به سال به کارگردانی  سوران حسینی، یخچال  به کارگردانی سعید خیراللهی، مستطیل، دایره، مربع  به کارگردانی افشین خدری،  درباره یک توپ  به کارگردانی موسی هدایتی از قروه، چمدان  به کارگردانی مختار محمدی از مریوان، تیک تاک  به کارگردانی نازیلا امینی از بوکان، صعود به ارتفاعات به کارگردانی  نرگس خاک کار از تهران به جشنواره تئاتر فجر معرفی شدند.

بخش آیینی سنتی

موسیقی نمایش های آیینی سنتی: با رای هیئت داوران از آهنگساز نمایش شاختا بابا از آذربایجان تقدیر و مهدی محمد نژاد و نوید لاهیجی آهنگ ساز ونوازنده نمایش دعای آفتاب از لاهیجان به عنوان اثر برگزیده تجلیل شد.

با رای هیئت داوران  از طرح فضای سیمین بختیار غفاری طراح فضای نمایش دعای افتاب  از لاهیجان  تقدیر و طراح فضای نمایش داول کشی از کرمانشاه برگزیده این دوره از جشنواره شد.

در بخش تحقیق و پژوهش نمایش های آیینی سنتی هم با رای هیئت داوران پژوهشگر نمایش داول کشی از کرمانشاه برگزیده شد.

در بخش کارگردانی نمایش های آیینی سنتی هیئت داوران ازعلی صادق حسنی کارگردان نمایش دعای آفتاب تقدیر کرد و مرتضی اسدی مرام کارگردان نمایش دال کشی از کرمانشاه به عنوان اثر برگزیده تجلیل شد.

 بخش آزاد

 پوستر و بروشور: هومن رحیمی از رشت رتبه اول طراح پوستر و بروشور نمایش دروازه های جهنم ، سامان رستمی پور از قروه رتبه دوم طراحی پوستر نمایش درباره توپ و رتبه سوم طراحی پوستر و بروشور  نمایش بیگانگی از آمل.

بخش موسیقی

 آهنگساز: نمایش بیگانگی از آمل تقدیر شد. رتبه نخست این بخش احمد الفتی آهنگساز ونوازنده نمایش اگر در بند درمانی از آستان اشرفیه، رتبه دوم فرید امام جمعه  آهنگساز ونوازنده نمایش تیک تاک از بوکان و رتبه سوم مهرداد موسویان  آهنگساز نمایش زلزله.

طراحی لباس

رتبه نخست طراحی لباس: نمایش مربع، دایره، مستطیل ئه ژین عبدالله زاده و افشین خدری از سنندج، رتبه دوم ساریه امینی از بوکان طراح لباس نمایش  تیک تاک و رتبه سوم طراح لباس نمایش  یخچال سعید خیراللهی از ایلام.

طراحی فضا

هیئت داوران از طرح نمایش درباره توپ از قروه  تقدیر کرد.

رتبه اول این بخش طراح فضای نمایش چمدان مختار محمدی از مریوان، رتبه دوم طراح نمایش صعود به ارتفاعات مهدی حبیبی و رتبه سوم دایره،مربع، مستطیل  ئه ژین عبدالله زاده و افشین خدری از سنندج.

بازیگران کودک و خردسال

 السا کلهر بازیگر نمایش خون از الوند، بیتا شهبازیان درباره توپ از قروه ،الین محمدی بازیگر نمایش چمدان از مریوان و آرتین امجدی برای بازی در نمایش مستطیل، مربع، دایره از سنندج.

بازیگران زن

رتبه اول بازیگری زن نازیلا امینی برای نمایش تیک تاک از بوکان، رتبه دوم نرگس خاک کار برای بازی در نمایش صعود به ارتفاعات بالا  از تهران و دو برگزیده رتبه سوم هم  مرجان قاسمی برای نمایش یخچال از ایلام و مرجان  اقا نوری برای نمایش سال به سال.

تمام بازیگران گروه نمایش های بیگانگی و نمایش مستطیل، مربع، دایره تقدیر شدند.

هیئت داوران جایزه ویژه خود را در بخش بازیگری مردان را به بازیگر نمایش چمدان مختار محمدی از مریوان اهدا کردند.

بازیگران مرد

رتبه اول بازیگر: نمایش های صعود به ارتفاعات و چهار دیواری اختیاری مصطفی کولیوندی ،رتبه دوم به طور جداگانه  هاوری رضایی بازیگر  نمایش تیک تاک از بوکان،احمد جعفری تیک تاک از دهلران و رتبه سوم هم به طور جداگانه مالک آبسالان بازیگر نمایش چهار دیواری اختیاری از دهلران، سیوان فتاحی بازیگر  نمایش سال به سال از مریوان

طرح و ایده

با رای هیئت داوران رتبه اول  موسی هدایتی فرد  طراح نمایش   درباره یک توپ   از قروه ، رتبه دوم هم دو نفر برگزیده دارد شامل افشین خدری برای نمایش دایره، مربع ،مستطیل  از سنندج و چمدان مختار محمدی از مریوان و رتبه سوم هم  دوبرگزیده داشت  نرگس خاک کار طراح نمایش صعود به ارتفاعات از تهران وسوران حسینی  طراح نمایش سال به سال  از مریوان.

کارگردانی

در این مراسم از کارگردان نمایش صعود به ارتفاعات بالا نرگس خاک کار تقدیر شد.

رتبه اول افشین خدری کارگردان نمایش مستطیل، دایره،مربع از سنندج، رتبه دوم دو برگزیده نمایش بیگانگی غنچه شکوهیان از آمل،یخچال سعید خیراللهی از دهلران و رتبه سوم  به طور جداگانه دو کارگردان؛ سوران حسینی از مریولن و تیک تاک نازیلا امینی از بوکان.

ف ا / س م

نظر شما
ارسال نظر